ACTUEEL

Gelderse Vallei benoemt interim-bestuursvoorzitter

De raad van toezicht van de Gelderse Vallei heeft Wander Blaauw benoemd tot interim-voorzitter van de raad van bestuur. Bestuurders Dik van Starkenburg en Nicolet Zeller leggen per direct hun werkzaamheden neer. De bestuurderswissel moet bestuurlijke vernieuwing mogelijk maken, zo laat het ziekenhuis weten in een persbericht.

De raad van toezicht hoopt op betere samenwerking en meer vertrouwen tussen de medische staf en de raad van bestuur. De raad liet onderzoek doen naar de samenwerkingsstructuur in het ziekenhuis. Hieruit kwam het advies voort om bestuurlijke vernieuwing door te voeren in de raad van toezicht, de raad van bestuur en de Vereniging Medische Staf. In de raad van toezicht beëindigt de helft van haar leden de toezichthoudende rol. 

Taakopdracht

Blaauw was in januari al aangesteld als tijdelijk bestuurder binnen de raad van bestuur. Hij kreeg toen van de Gelderse Vallei "als bijzondere taakopdracht om de samenwerking tussen de raad van bestuur en de medische staf vorm en inhoud te geven".

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top