Finance

Zorgmed neemt drie kraamzorgorganisaties over

Het Brabantse Zorgmed heeft per 24 april ZuidZorg Kraamzorg, Kraamzorg VDA en De Acht Zaligheden overgenomen van stichting ZuidZorg. Alle medewerkers van de kraamzorgorganisaties gaan mee naar Zorgmed.

Dat hebben de betrokken partijen dinsdag bekendgemaakt.

Zorgmed is in de regio’s Eindhoven en Helmond actief in de thuis- en kraamzorg. ZuidZorg biedt onder meer kraamzorg, jeugdgezondheidszorg, thuiszorg, en voedingsvoorlichting aan in Zuidoost-Brabant. 

Het afstoten van de kraamzorgorganisaties past bij de wens van ZuidZorg om zich te "profileren en focussen op haar leidende rol in de regio Zuidoost Brabant als thuiszorgaanbieder", zegt Charles Laurey, bestuursvoorzitter van ZuidZorg. 

Integrale geboortezorg

"Kraamzorg behoort niet tot de kern van de organisatie. In het perspectief van onder meer de ontwikkelingen in de 'integrale geboortezorg', de kraamzorgmarkt met een verregaande schaalvergroting en de daarmee samenhangende noodzakelijke investeringen, maken dat ZuidZorg enige maanden terug de drie kraamzorglabels in de verkoop heeft gezet", aldus Laurey.

ZuidZorg vond in Zorgmed naar eigen zeggen "een betrouwbare en degelijke partner, die op een vernieuwende wijze verdere impulsen zal geven aan de verdere doorontwikkeling in de integrale-geboortezorgketen en op de steeds concurrerende kraamzorgmarkt."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top