ACTUEEL

Opnamestop afdeling Scheper Ziekenhuis wegens MRSA

Bij vier patiënten en twee medewerksters van het Scheper Ziekenhuis in Emmen is de MRSA-bacterie geconstateerd. Op de afdeling waar de patiënten lagen geldt momenteel een opnamestop. Dat heeft Treant Zorggroep, waar het ziekenhuis onder valt, laten weten.

De vier patiënten zijn recent opgenomen geweest op een verpleegafdeling van ziekenhuislocatie Scheper. De medewerksters werkten op de afdeling waar deze patiënten lagen.

Om verdere verspreiding te voorkomen controleert het ziekenhuis medewerkers en patiënten die mogelijk contact hebben gehad met deze patiënten op MRSA.

Ook worden op de getroffen afdeling geen nieuwe patiënten opgenomen gedurende het onderzoek. Momenteel liggen daar nog negen patiënten, bij één daarvan is MRSA geconstateerd. Die patiënt ligt in complete isolatie, meldt het ziekenhuis. De komende dagen wordt de afdeling gedesinfecteerd.

Weerstand

Besmetting met MRSA (Meticilline Resistente Staphylococcus Aureus) is gevaarlijk voor mensen met een verminderde weerstand. Het kan onder meer leiden tot longontsteking of bloedvergiftiging. MRSA is voor gezonde mensen onschadelijk.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top