ACTUEEL

Gelderse Vallei benoemt drie nieuwe toezichthouders

Met de benoeming van drie nieuwe leden per 1 juli is de raad van toezicht van Ziekenhuis Gelderse Vallei weer compleet. Inge Grimm, Wim Oosterom en Nardo van der Meer moeten gaan toezien op het proces van bestuurlijke vernieuwing in het ziekenhuis in Ede.

De drie vormen samen met Gideon Alewijnse, Annelies Versteegden en Johan van der Heide de raad van toezicht . Het ziekenhuis heeft een paar roerige maanden achter de rug. Vanwege ernstig verstoorde relaties met de medische staf maakten bestuurders Dik van Starkenburg en Nicolet Zeller begin april plaats voor interim-bestuurder Wander Blaauw. In mei werd het ziekenhuis vanwege het geruzie onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) geplaatst.

Deskundigheid

In april vertrok ook een drietal leden van de raad van toezicht. Zij wilden de weg vrij maken voor bestuurlijke vernieuwing. Sindsdien is de werving van nieuwe leden ter hand genomen. Daarbij is inhoud gegeven aan de benodigde deskundigheid en diversiteit, aldus Ziekenhuis Gelderse Vallei.
Inge Grimm is bestuurder van het Windesheim College in Zwolle en is onder meer actief geweest als directeur bedrijfsvoering van de Wageningen University. Wim Oosterom is voorzitter van de audit commissie van de Federatie Medisch Specialisten en toezichthouder bij onder meer Rivierduinen en de Reinier Haga Groep. Nardo van der Meer is hoogleraar en voorzitter van de divisie 'Gezondheidszorg' aan TIAS School for Business and Society in Tilburg.  

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top