ACTUEEL

Familie dwingt Lievensberg ziekenhuis tot reanimatie

Een Marokkaanse familie heeft artsen en verpleegkundigen van het Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom zo geïntimideerd dat zij zich genoodzaakt voelden zinloze reanimatiepogingen bij een hartinfarctpatiënte voort te zetten. De medewerkers durven geen aangifte te doen van bedreiging. Dat meldt de Telegraaf.

Politie

De politie is in totaal drie keer uitgerukt, weet de Telegraaf. Eerst omdat het ambulancepersoneel dat naar de woning van de patiënte was gekomen werd lastig gevallen, vervolgens vanwege onrust bij de spoedeisende hulp en opnieuw bij de Intensive Care.

Wraak

Een getuige verklaart: “Al tijdens de eerste reanimatie kwamen leden van de familie verpleegkundigen en doktoren bedreigen, zodat zij in hun werk werden gehinderd. De vrouw is overleden. De artsen durfden onder druk van de familie niet de reanimatiepoging te staken. Toen dat uiteindelijk wel gebeurde, werd een van de artsen tegen de muur aan gedrukt en met de dood bedreigd”. De getuige is een arts uit het ziekenhuis die anoniem wil blijven uit angst voor de familie. De familie heeft gezworen na de begrafenis in Marokko terug te komen om wraak te nemen. De arts die de reanimatie vrijdag leidde, heeft het Lievensberg ziekenhuis via een sluiproute verlaten.

Optreden politie

De getuige stelt dat de politie niet heeft opgetreden. De politie meent dat hun aanwezigheid meer onrust veroorzaakte dan kalmte. Een woordvoerster van de politie laat weten dat er geen strafbare feiten zijn geconstateerd.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

6 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

13 januari 2010

Dacht dat we harder gingen optreden mevrouw Nadorst?

Heeft de getuige in dit verhaal geen verklaring afgelegd of gaat hij dit alsnog doen?

Budding

13 januari 2010

Dat de Telegraaf zo haar verhalen maakt verbaasd me niet. Maar dat jullie redactie vervolgens niet checkt hoe het zit valt me tegen. Er zijn namelijk geen strafbare feiten gepleegd het personeel voelde zich, overigens terecht, flink geintimideerd door 30 familieleden die in hun eigen taal aan het schreeuwen waren maar wat er in jullie bericht staat klopt niet

http://www.medicalfacts.nl/2010/01/13/allochtone-marokkaanse-familie-bedreigde-ambulance-personeel-en-medewerkers-in-seh-en-ic-van-lievensberg-ziekenhuis/Er is niet behoefte aan aangiften er moet een weg komen dat ook allochtone families respect gaan krijgen voor de manier waarop mij in Nederland in ziekenhuizen en op de ambulance werken. Kortom integreren! Maar een gebrek aan integratie is nog geen strafbaar feit!

Anonym

14 januari 2010

Weg met dit soort, meteen repatriëren, ze spreken geen of slecht nederlands , bij dreigementen meteen achter de tralies. Doen ze in geitenland ook.Daar hebben helemaal geen respect voor allochtonen en zeker niet voor christenen, joden en homo's.

Het wordt tijd dat een ieder nou eens niet bang wordt voor dit tuig en meteen aangifte doet. Hoe meer ze dreigen , hoe groter de PVV wordt.

We gaan onze ruggen rechten en we pikken dit niet meer.

jansen

14 januari 2010

Ik heb in mijn werk regelmatig met reanimaties en streng gelovige islamitische families te maken.

Op voor ons rationele gronden(westerse cultuur) valt niet te praten over het staken van een reanimatie bij een stervende patient. Alles moet uit de kast gehaald worden om een familielid te redden vinden ze ondanks het feit dat het zinloos is. Deze gelovige mensen zien dat niet.

Mijn advies is dan ook om vooral over de wil van Allah te beginnen ondanks het feit dat ik niet gelovig ben.

benadrukken dat het de wil van Allah is dat de patient nu sterft en dat je als ""nietig doktertje"" er geen invloed op hebt.

Deze mensen overtuigen van ons gelijk lukt nooit en zal alleen tot conflicten leiden.

Anonym

15 januari 2010

Dit soort "incidenten" komt regelmatig voor in ziekenhuizen of eerste hulpposten. Onze regering zal als ze woord houden deze mensen die zo tegen de artsen en ander verplegend personeel tekeer gaan zeer streng straffen, want dat was toch de bedoeling? Je moet met je poten van de artsen en ander personeel afblijven! Maar als de politie al gewoon vertrekt omdat het anders escaleert vraag ik mij af waar dit in de toekomst naar toe moet. Het word met de dag gekker. Ik weet niet beter of de politie is er om de mensen te beschermen. Hoever kan en mogen de Marokkanen wel niet gaan voor men ingrijpt. Als de burgemeester al moet gaan zeggen dat men aangifte moet doen is het al ver gekomen.smorner

Anonym

18 januari 2010

@3

Ja, zo komen we er wel. Heeft u al een onderbouwd pakket met voorgestelde maatregelen gezoen van die zo bejubelde PVV? Veel meer dan "wij gaan optreden" komt er niet uit. Lekker makkelijk.

Top