ACTUEEL

IGZ beëindigt aanwijzing De Wit Thuiszorg

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de aanwijzing voor De Wit Thuiszorg in Nijmegen beëindigd. De thuiszorginstelling verleent sinds 1 juli 2017 geen zorg meer, waardoor er geen gezondheidsrisico’s meer zijn voor cliënten. Ook de website van de zorginstelling is niet meer openbaar.

IGZ signaleerde in april 2017 een rommeltje bij De Wit Thuiszorg. Er waren risico’s voor de cliëntveiligheid, onder meer ontstaan door een gebrek aan deskundigheid bij medewerkers. Veel van de medewerkers beheersten de Nederlandse taal niet genoeg. De communicatie tussen zorgverlener en cliënt vormden hierdoor een risico. 

De organisatie kreeg vier maanden de tijd om de problemen te verhelpen, anders zouden nog strengere maatregelen volgen. De inspectie concludeert nu dat De Wit Thuiszorg geen zorg meer aanbiedt. Daarom is het aanwijzingstraject beëindigd.

Au pairs

De Wit Thuiszorg verleende 24-uurs zorg aan cliënten met voornamelijk psychogeriatrische en/of somatische problematiek. Volgens Omroep Gelderland werkte de thuiszorgorganisatie met zorg-au pairs uit onder meer Polen, Hongarije en Roemenië. Een au pair bleef ongeveer twee maanden bij een cliënt en werd vervolgens afgelost door een nieuwe au pair. De au pairs wilden volgens De Wit Thuiszorg geen Nederlands leren, omdat ze hier maar kort zijn. Het bedrijf kon hierdoor moeilijk aan de taaleis voldoen.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top