Finance

Edwin Velzel benoemd tot CEO van PGGM

De raad van commissarissen (rvc) van PGGM heeft Edwin Velzel per 1 november benoemd tot nieuwe CEO van de pensioenuitvoeringsorganisatie, onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouders. Hij volgt Else Bos op die per 1 november vertrekt als bestuursvoorzitter bij PGGM en op 1 juli 2018 aantreedt als directielid en voorzitter toezicht bij De Nederlandsche Bank.

Velzel was van 17 mei tot 13 september voorzitter van de rvc van PGGM. Afgelopen zomer, nog tijdens zijn inwerktraject, is hij door de overige leden van de rvc gevraagd zich kandidaat te stellen voor het bestuursvoorzitterschap en heeft sindsdien geen deel uitgemaakt van de benoemingscommissie.

Velzel heeft langjarige ervaring met strategische advisering op het gebied van bestuur van de gezondheidszorg en de verzekeringssector. Eerder was hij onder meer bestuursvoorzitter van Univé en van Univé VGZ IZA Trias. Ook bekleedde hij de functie van interim-bestuursvoorzitter van Klaverblad Verzekeringen.

Wim de Weijer, waarnemend voorzitter van de rvc, is enthousiast over de benoeming van Velzel. "PGGM krijgt met hem een zeer ervaren en geschikte bestuursvoorzitter, die goed zicht heeft op de belangrijke uitdagingen waarvoor de pensioenuitvoeringsorganisatie staat."

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top