ACTUEEL

Deel raad van toezicht Zorgspectrum Het Zand treedt terug

Voorzitter Ivo Matser, Anne van der Heyden en Gerard de Goede van de raad van toezicht van Zorgspectrum Het Zand leggen hun functie neer. De aanleiding voor het besluit is de vastgelopen relatie tussen de raad van toezicht en de Ondernemingsraad.

Het is volgens Ivo Matser belangrijk dat de cliënten een beroep kunnen doen op kwalitatief hoogwaardige zorg en dat medewerkers die leveren met passie, kennis en kunde. Daarvoor is een goede samenwerking tussen de raad van toezicht en de Ondernemingsraad noodzakelijk. "Omdat we sterk geloven in en hechten aan een constructieve en duurzame samenwerking met de Ondernemingsraad hebben we in het belang van de cliënten en medewerkers van Zorgspectrum Het Zand besloten onze functies neer te leggen."

Matser en Van der Heyden leggen per direct hun functie neer en De Goede legt vanaf 1 januari 2018 zijn functie neer. Matser benadrukt "met klem" dat de reden voor het opstappen ligt in de vastgelopen relatie met de Ondernemingsraad, en niets te maken heeft met beslissingen die de raad van toezicht in het verleden heeft genomen. Desgevraagd laat een woordvoerder namens de raad van toezicht weten dat Matser niet doelt op specifieke beslissingen.

Vertrouwen voor de toekomst

"Het doet ons deugd te zien dat de Ondernemingsraad en de bestuurder mevrouw Ritsema goed met elkaar samenwerken", aldus Matser. Dit geeft volgens hem vertrouwen voor de toekomst van Zorgspectrum Het Zand. De vertrekkende toezichthouders wensen de bestuurder en de nieuwe raad van toezicht veel succes toe in het vervullen van "hun belangrijke en ingewikkelde taak".

Zorgspectrum Het Zand gaat op korte termijn op zoek naar drie nieuwe leden, zodat de raad van toezicht weer snel op de vereiste sterkte van vijf personen wordt gebracht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top