ACTUEEL

PvdA wil maker Orkambi naar Kamer roepen

De PvdA wil Vertex Pharmaceuticals, de Amerikaanse fabrikant van Orkambi, naar de Tweede Kamer halen. De oppositiepartij wil zo opheldering krijgen over de uitblijvende vergoeding van het geneesmiddel voor taaislijmziekte. De onderhandelingen met ministerie van Volkgezondheid over de prijs van het middel strandden onlangs, waardoor het middel niet vergoed wordt.

PvdA-Kamerlid Henk Nijboer wil nu een parlementair verhoor houden over de onderhandelingen, zo schrijft dagblad BN de Stem. Hij wil onder meer weten hoe de oorspronkelijke prijs van het middel, 170 duizend euro, tot stand is gekomen. Ook moet duidelijker worden hoe de onderhandelingen zijn verlopen en waarom er geen deal tot stand kon worden gebracht. De verhoren moeten al binnen enkele weken plaatsvinden.

Het is zeer de vraag of Nijboer in de Kamer voldoende steun vindt voor zijn voorstel. Regeringspartij VVD laat aan de krant weten de tijd niet rijp te vinden.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

D G o

20 oktober 2017

VVD tijd niet rijp. Waarom niet? Iets te verbergen?

D G o

20 oktober 2017

Wanneer onderhandelingen van een minister stranden over een medicijn. Hoe zit het dan met het zorgstelsel? Welke rol heeft de minister dan?

Top