Finance

Regio Nijmegen contracteert minder zorgaanbieders

De regio Nijmegen heeft met minder zorgaanbieders contracten afgesloten voor maatschappelijke ondersteuning en jeugdhulp. Van de 125 bedrijven die zich hadden ingeschreven, kregen er 58 een contract per 1 januari. Dat is wel voor minimaal drie jaar, zo meldt de lokale omroep N1.

De regio Nijmegen had vooraf geen aantal aanbieders bepaald, maar vond wel dat het er minder moesten worden. Volgens de regio was het aantal zorgaanbieders sinds de overheveling van Wmo en Jeugdwet naar de gemeenten te groot geworden. Er waren te veel zorgaanbieders om allemaal nauw contact mee te houden. Daardoor werd het moeilijk om zicht te krijgen op de kwaliteit van de zorg bij al die aanbieders, aldus de gemeenten.

De gemeenten zagen ook een toename van de zorgkosten, doordat de vele zorgaanbieders ook actief op zoek gingen naar cliënten. Door het aantal aanbieders te verminderen hopen de gemeenten aan te kunnen sturen op meer onderlinge samenwerking.

Inwoners die momenteel zorg krijgen van een organisatie met een aflopend contract, maken hun traject af bij de huidige zorgaanbieder, aldus N1.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top