ACTUEEL

Cathy van Beek krijgt lintje bij afscheid Radboudumc

Tijdens haar afscheid als lid van de raad van bestuur van het Radboudumc is Cathy van Beek op woensdag 15 november benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg het lintje van burgemeester Hubert Bruls van de gemeente Nijmegen.

Van Beek ontving de onderscheiding voor haar verdiensten als bestuurder van het Radboudumc en haar maatschappelijke nevenactiviteiten, schrijft het ziekenhuis in een persverklaring. Sinds oktober 2011 was ze bestuurslid van het Radboudumc. Ze maakte zich in die functie onder meer  sterk voor de  thema’s persoonsgerichte zorg, patiëntparticipatie, duurzaamheid en het verstevigen van de positie van verpleegkundigen.

Diversiteit

Ook wist Van Beek diverse andere zaken op de agenda te krijgen, zoals het aandacht geven aan diversiteit van patiënten en zorgverleners. Verder heeft zij gezorgd dat het Radboudumc het predicaat seniorvriendelijk hospitaal ontvangen heeft en stimuleerde ze het niet-rokenbeleid. Ook introduceerde ze het predicaat principal clinician: een zichtbare erkenning van boegbeelden in de zorg die uitblinken in persoonsgerichte zorg, kwaliteit van zorg en innovatief denken en werken.

Van Beek was daarnaast actief in diverse programmacommissies van ZonMw. Zo was zij voorzitter van de stuurgroep Onderzoeksprogramma Sport, vicevoorzitter van de programmacommissie Innovative Medical Devices Initiative (IMDI) en voorzitter van de jury voor de IMDI talentprijs. In al haar functies was zij een groot pleitbezorger om onderbelichte onderwerpen in het gezondheidsonderzoek beter tot hun recht te doen komen, aldus het Radboudumc.

Nevenfuncties

Ook bekleedde Van Beek diverse maatschappelijke nevenfuncties, onder meer voor de vluchtelingenopvang op Heumensoord, Wereldlichtjesdag, Kindergasthuis De Boeg op Dekkerswald en het Marikenhuis. Daarnaast was zij lid en voorzitter van de raad van toezicht van De Lindenberg, Huis voor de Kunsten in Nijmegen.

Van Beek wordt bij het Radboudumc opgevolgd door Bertine Lahuis. Lahuis start per 1 december 2017.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

D G o

17 november 2017

Waarschijnlijk was mevr. Van Beek een bezig bijtje, maar volgens mij deed zij in het Radbout Ziekenhuis gewoon haar werk waarvoor zij als waardering betaald kreeg.

Top