ACTUEEL

Verscherpt toezicht Menz.nu opgeheven

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft het verscherpt toezicht op Menz.nu in Almelo opgeheven. Er zijn geen structurele tekortkomingen meer in de zorg.

Menz.nu werd in februari door de inspectie onder verscherpt toezicht geplaatst. De kwaliteit van de zorg was onvoldoende. In mei werd Menz.nu voor een deel overgenomen en trad er een nieuwe bestuurder aan. Enkele weken later bracht de inspectie een bezoek aan de organisatie. Menz.nu had al verbeteringen doorgevoerd, maar had meer tijd nodig om aan de normen te voldoen. Daarom verlengde de inspectie het verscherpt toezicht met twee maanden.

Bij nieuwe bezoeken begin oktober zag de inspectie dat Menz.nu de kwaliteit van de zorg nog verder had verbeterd. IGJ vindt de verbeteringen voldoende om het verscherpt toezicht op te heffen. Menz.nu moet wel doorgaan met verbeteren. De inspectie houdt in de gaten of dat ook gebeurt.

Menz.nu richt zich op kwetsbare jongvolwassenen en volwassenen met of zonder verstandelijke beperking. Het biedt 24 uurs zorg, ambulante begeleiding en ondersteuning op alle leefgebieden. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top