Finance

NZa geeft groen licht voor overname zorg failliet Virenze

Ggz-aanbieders Parnassia en MET ggz mogen de zorg aan de patiënten van het failliete Virenze overnemen. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft beide aanvragen voor een overname in een spoedprocedure goedgekeurd.

Virenze, een ggz-instelling met dertig vestigingen in het land, werd in december door de rechter formeel failliet verklaard. Parnassia en MET ggz willen er middels een overname voor zorgen dat de patiënten van Virenze hun behandeling kunnen voortzetten.

De NZa verleende in een spoedprocedure goedkeuring voor de overname. De zorgautoriteit toetst bij fusies in de zorg of de procedure goed verlopen is, dus of partijen hun plannen hebben afgestemd met hun personeel, cliënten en andere belanghebbenden. Parnassia en Virenze kunnen hun plannen nu aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM) voorleggen. De ACM beoordeelt de effecten van de overname op de mededinging. 

MET ggz is actief in Noord- en Midden-Limburg, de Parnassia Groep werkt vanuit Den Haag. "Wij zien het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om in een situatie als deze te zorgen voor continuïteit van zorg aan deze vaak kwetsbare mensen", zei Stephan Valk, voorzitter raad van bestuur Parnassia Groep, vorige maand over de overname.

Failliet

Virenze ging in december failliet vanwege financiële problemen. Al langer deden er verhalen de ronde dat het financieel niet goed ging met Virenze. De ggz-instelling vroeg uitstel van betaling aan, dat de rechtbank inmiddels heeft omgezet in een faillissement.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top