Finance

'Extra geld voor verpleeghuizen ter discussie'

Door nieuwe kwaliteitseisen in verpleeghuizen wordt mogelijk een deel van de 2,1 miljard euro aan investeringen teruggedraaid. Dat komt door nieuwe normen voor de personeelsbezetting die eind dit jaar moeten gaan gelden.

Uit documenten die de Volkskrant kreeg door een beroep te doen op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) blijkt dat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en ambtenaren van het ministerie van Volksgezondheid dit niet hebben zien aankomen.

Oud-PvdA-staatssecretaris Martin van Rijn maakte zich destijds hard voor de extra miljardeninvestering, maar bronnen rond de huidige regering denken dat CDA, D66 en ChristenUnie een deel van de investeringen willen terugdraaien.

In een reactie op Twitter bestrijdt minister Hugo de Jonge dat er minder geld naar de langdurige zorg gaat: "Nee hoor. Het extra geld voor verpleeghuizen staat gewoon klaar om goed besteed te worden." 

Van Rijn dwong de extra investeringen destijds af, mede onder invloed van het zorgmanifest van Hugo Borst en Caren Gaemers.

(ANP/Skipr)

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top