ACTUEEL

Justitie eist jaar cel voor ontucht in Neshoeve

Tegen zorgmedewerker Marie H. is twaalf maanden cel geëist, waarvan zes voorwaardelijk, voor ontucht en medeplichtigheid aan jarenlange ontucht met een cliënt van de zorginstelling Neshoeve in Ridderkerk waar de vrouw werkte. Ze deed dat samen met de 77-jarige 'geestelijk leider' van de instelling Aaldert van E., die momenteel in hoger beroep terechtstaat voor onder meer deze ontucht.

De 62-jarige H. was zelf ooit cliënt van de christelijke zorghoeve, maar werd later medewerker. In het kader van 'therapie' zou zij samen met de geestelijk leider en de patiënte seksuele handelingen hebben verricht. Door seks met z'n drieën zou de vrouw kunnen genezen, God zou dat hebben goedgekeurd, zouden de twee het slachtoffer hebben voorgehouden.

H. woont momenteel in haar geboorteland België. Zij was woensdag niet aanwezig in de rechtbank in Rotterdam. Ook het slachtoffer was niet aanwezig, zij kon het niet aan. De gevolgen van het misbruik zijn voor haar "desastreus" volgens de officier van justitie. "Het gaat hier om een kwetsbare vrouw met een complexe problematiek."

Zelfmoord

Aaldert van E. wordt ook verdacht van misbruik van een andere patiënte, bij Hoeve Jedidja in Meerkerk. Hiervoor moet hij zich volgende week voor de rechter verantwoorden. De 29-jarige vrouw zou zelfmoord hebben gepleegd, maar de politie heeft vorige week de moeder en stiefvader van de vrouw opgepakt op verdenking van moord dan wel het opzettelijk toedienen van een dodelijk middel.

De zus van de vrouw had zich een paar jaar daarvoor ook van het leven beroofd, deze mogelijke zelfmoord wordt nu ook onderzocht. De moeder van beide vrouwen, werkte in de zorginstelling, samen met Van E.. De geestelijk leider wordt overigens niet verdacht van betrokkenheid bij de twee sterfgevallen. (ANP)

 

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Salome

14 februari 2018

Eindelijk wordt er dus geluisterd naar slachtoffers! Naar mij werd namelijk niet geluisterd.

Top