ACTUEEL

Elkerliek: 'Bestuurlijke onrust is gekeerd'

De bestuurlijke rust is in het Elkerliek ziekenhuis teruggekeerd, volgens het ziekenhuis zelf. De raad van toezicht treedt per 31 maart af en het Elkerliek heeft een onafhankelijke nieuwe interim-voorzitter voor de raad van toezicht gevonden in Jaap Zwemmer.

Nadat recent de ondernemingsraad (OR) en de Vereniging Medische Staf (VMS) van het Elkerliek ziekenhuis het vertrouwen in de raad van toezicht opzegden, hebben de raad van bestuur, de OR, de VMS, de cliëntenraad en het verpleegkundig stafbestuur "adequaat en eensgezind" opgetreden. Hierdoor is de bestuurlijke onrust gekeerd, volgens het Elkerliek.

Een concrete uitkomst van het gezamenlijke optreden van de betrokkenen is de aanstelling van interim-toezichthouder Jaap Zwemmer. Hij heeft het vertrouwen van alle partijen en staat garant voor de vereiste continuïteit van toezicht op het ziekenhuis, aldus het Elkerliek. Eén van zijn eerste taken is het werven van een interim-lid raad van bestuur dat samen met Eveline de Bont het Elkerliek gaat leiden. Vervolgens gaat hij aan de slag met het samenstellen van een nieuwe raad van toezicht.

Impasse

De Inspectie voor Gezondheid en Jeugd (IGJ) heeft laten weten geen zorgen te hebben over de kwaliteit van patiëntenzorg en veiligheid in het Elkerliek en blij te zijn dat de recent ontstane impasse op zo'n korte termijn is doorbroken. De IGJ blijft de ontwikkelingen voorlopig nog wel via de procedure 'intensief toezicht' volgen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top