ACTUEEL

MST start wondencentrum met netwerk buiten ziekenhuismuren

Het Medisch Spectrum Twente (MST) heeft een wondexpertisecentrum ingericht. In dit WEC werken verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, dermatologen, vaatchirurgen en plastisch chirurgen samen bij het behandelen van complexe wonden. Het WEC werkt nu ook buiten de ziekenhuismuren.

Dat meldt het MST op haar website. MST ontwierp een integraal netwerk buiten het ziekenhuis rond wondzorg met huisartsen, de thuiszorgorganisaties van Zorgschakel Enschede en Carintreggeland. Zo verzorgt MST hoogwaardige wondzorg thuis als het kan en in het ziekenhuis als het moet.

Complicaties

In Twente hebben tussen de 11 duizend en 12 duizend patiënten een complexe wond of wond die slecht geneest. Dat aantal zal de komende jaren flink stijgen door vergrijzing en toename van chronische ziekten. Vooral suikerziekte en hart- en vaatziekten hebben invloed op het ontstaan en het genezen van wonden. Wonden die niet dichtgroeien leiden tot pijn en schaamte en soms tot eenzaamheid. Bovendien is het risico op infectie en zelfs amputatie aanwezig.

Het werk van het WEC en haar netwerk, binnen en buiten het ziekenhuis, leidt tot snellere wondgenezing en minder complicaties. Dat leidt tot een afname van indirecte zorgkosten, maar ook van directe kosten omdat een patiënt minder lang verbandmateriaal gebruikt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top