ACTUEEL

Percura en Pleyade vechten strijd uit voor de rechter

Percura Zorg, de eigenaar van woonzorgcomplex De Pelgromhof in Zevenaar, sleept zorgverlener Pleyade voor de rechter. Percura zou nog geld van Pleyade krijgen, volgens Pleyade is het precies andersom.

De partijen zullen op 25 mei hun verhaal houden voor de rechter, zo meldt dagblad de Gelderlander op 17 mei. Percura wil dat Pleyade zich aan afspraken over huur en vergoedingen houdt. Pleyade zegt dat de verhuurder nog voor diensten moet betalen. Sowieso zullen de Percura en Pleyade hun samenwerking beëindigen.

Opnamestop

De Pelgromhof is een complex met 48 woningen voor ouderen. Percura Zorg is de eigenaar, die ook de facilitaire dienstverlening verzorgt zoals de schoonmaak en de maaltijden. De langdurige zorg wordt verleend door Pleyade, de thuiszorg door Vitaal. Pleyade had zeven cliënten in zorg. De samenwerking verloopt al maanden zo slecht dat Menzis zorgkantoor eind maart een opnamestop instelde en een week geleden heeft de IGJ de zorgverleners een aanwijzing gegeven. De zeven cliënten zullen binnenkort verhuizen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top