ACTUEEL

IGJ legt Psycho Informa last onder dwangsom op

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft ggz-instelling Psycho Informa een last onder dwangsom opgelegd. De zorgaanbieder heeft niet binnen de gestelde termijn aan de eerder opgelegde aanwijzing voldaan, meldt de inspectie dinsdag.

Psycho Informa biedt ambulante geestelijke gezondheidszorg en jeugdhulp aan zo'n 350 cliënten. De organisatie heeft drie kernlocaties in Schoonhoven, Woerden en Den Haag. Ook zijn er vijf kleinere locaties

De IGJ gaf Psycho Informa een aanwijzing toen bleek dat de instelling noet aan de normen voor goede zorg en verantwoorde jeugdhulp voldeed. De conclusie van de inspectie was dat er tekortkomingen waren op het gebied van governance, personeel en dossiervorming. De organisatie kreeg drie maanden de tijd om de zorg op een aantal punten te verbeteren.

Na afloop van de termijn van de aanwijzing in maart legde de inspectie opnieuw een bezoek af. Toen bleek dat Psycho Informa nog altijd niet voldeed aan de normen. Psycho Informa heeft zes weken de tijd gekregen om alsnog aan de aanwijzing te voldoen. Gebeurt dit niet, dan moet de zorgaanbieder per week een dwangsom van duizend euro betalen.

Failliet

Psycho Informa werd vorige maand door de Haagse rechtbank failliet verklaard. Dat gebeurde op aanvraag van het personeel. Zij kregen al langer geen salaris meer uitbetaald. In de afronding van het faillissement blijft de IGJ de kwaliteit en veiligheid van zorg bewaken. Curator Wille Donker Advocaten is verantwoordelijk voor de continuïteit van zorg door cliënten en hun dossiers goed over te dragen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top