ACTUEEL

Gelre erkend als topklinisch ziekenhuis

Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen is per 12 februari 2010 toegetreden tot de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Een STZ-ziekenhuis ligt qua voorzieningenniveau tussen de umc’s en algemene ziekenhuizen in.

Opleiding en onderzoek

Voorzitter van de raad van bestuur Roy Lantain is blij met de toelating. Hij stelt op de site van het ziekenhuis voortdurend te streven naar verbetering en innovatie door bijvoorbeeld opleiding en onderzoek een prominente plaats te geven binnen het ziekenhuis. Het aantal medisch specialistische opleidingen is in Apeldoorn de laatste jaren fors uitgebreid, zegt hij. Lantain: “Bovendien is voortdurend gewerkt aan de kwaliteitsverbetering van de opleidingen. De STZ-status betekent een erkenning van het gunstige opleidingsklimaat in Gelre ziekenhuizen. Voor medisch specialisten is het aantrekkelijk in een opleidingsziekenhuis te werken. Arts-assistenten brengen de meest actuele academische kennis mee. Jonge artsen stellen kritische vragen, houden je fris en up to date. Het houdt je dynamisch.”

STZ-samenwerking

Binnen de STZ werken 27 ziekenhuizen samen aan onderwijs en opleidingen. De aangesloten ziekenhuizen werken nauw samen met umc’s en ziekenhuizen in de regio met als doel het bevorderen van hoogwaardige patiëntenzorg en het uitvoeren van toegepast wetenschappelijk onderzoek en zorginnovatie.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top