ACTUEEL

'Minder keizersneden door integrale geboortezorg Breda'

Het Amphia Ziekenhuis heeft het aantal keizersneden flink weten terug te brengen. Gewoonlijk voert het ziekenhuis er zo’n 700 per jaar uit. In 2017 waren dat er 95 minder. Dit zou het resultaat zijn van de nieuwe, integrale werkwijze rond de geboortezorg in de regio Breda, zo meldt dagblad BN De Stem.

Sinds 2016 wordt er door gynaecologen, kinderartsen, verloskundigen en kraamverzorgers samengewerkt in één organisatie, Annature geheten. "Wij denken dat die samenwerking er voor gezorgd heeft dat de begeleiding van zwangere vrouwen is verbeterd en daardoor het aantal natuurlijke bevallingen is toegenomen", zegt Monique Klerkx, verloskundige in Oosterhout en directeur zorg/verloskunde bij Annature in BN De Stem.

Met het invoeren van de zorgstandaard integrale geboortezorg in 2016 is invoering van integrale geboortezorg verplicht. Het overgaan op integrale bekostiging is voorlopig vrijwillig. Hoewel steeds meer regio's in Nederland integrale bekostiging organiseren, is er ook nog protest. Verloskundigen vrezen voor medicalisering van de geboortezorg en afbraak van de keuzevrijheid van zwangeren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top