ACTUEEL

NZa geeft Parnassia groen licht voor overname Leo Kannerhuis

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft de aanvraag voor de overname van het dr. Leo Kannerhuis door ggz-instelling Parnassia goedgekeurd. Parnassia en het Leo Kannerhuis moeten de plannen nu aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM) voorleggen.

De NZa voert een procedurele toets uit en bekijkt of beide partijen de fusieplannen goed hebben afgestemd met belanghebbenden, zoals hun medewerkers en patiënten. Dat is inzake de overname van het Leo Kannerhuis volgens de NZa het geval. De toezichthouder spreekt verder geen inhoudelijk oordeel uit over de verwachte effecten van een fusie. De ACM toetst bij fusies de gevolgen voor de mededinging.

Parnassia wil de activiteiten van het dr. Leo Kannerhuis, dat hoog gespecialiseerde zorg aan autistische jongeren  aanbiedt, in zijn geheel overnemen. Door de overname willen de betrokken partijen een eind maken aan de financiële problemen waarmee het dr. Leo Kannerhuis al geruime tijd worstelt, en ervoor zorgen dat de gespecialiseerde zorg aan jongeren door kan gaan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top