Vastgoed

Cello doet zorgvastgoed opnieuw in verkoop

Zorginstelling Cello zet landgoed Haarendael in Haaren opnieuw in de verkoop, na zes jaar juridisch getouwtrek met de gemeente. Potentiële kopers moeten binnen twee maanden een bod doen.

Dat meldt Toine van der Pol, lid van de raad van bestuur van Cello, op 15 augustus in het Brabants Dagblad. Tegelijkertijd wordt bekend gemaakt dat Haarendael een nieuwe huurder krijgt voor de duur van twaalf jaar. Voor een ton per jaar huurt een Haarense ondernemer het volledige landgoed. Dat geeft de koper de tijd om iets nieuws te ontwikkelen, aldus Van der Pol.

Vastgoed

De hoogste bieder mag Haarendael kopen, als Cello het geboden bedrag niet te laag vindt en het College Sanering Zorginstellingen (CSZ) ermee instemt. Zes jaar geleden zette Cello het 33 hectare grote landgoed voor 3,2 miljoen euro te koop. De zorginstelling verwacht nu een hoger bod, al is het vastgoed op het landgoed in de tussentijd verouderd. Cello wil de opbrengst steken in de zorg voor cliënten. Het is nog niet bekend of de gemeente Haaren ook geïnteresseerd is om een bod uit te brengen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top