HRM

Pluryn wint Nationale HR Zorg Award

De Nationale HR Zorg Award van FWG Progressional People is dit jaar uitgereikt aan gehandicaptenzorgaanbieder Pluryn, voor het opleidingstraject voor nieuwe medewerkers van buiten de zorg. Deze heeft de beste bijdrage aan werkplezier in de zorg geleverd, volgens de jury.

Om het personeelstekort te lijf te gaan, heeft Pluryn een compleet opleidingsprogramma opgezet voor zij-instromers, inclusief verkorte opleiding. In februari gingen de eerste drie klassen van start, waar mensen uit uiteenlopende sectoren buiten de zorg in zitten: van agenten tot obers en consultants. Relatief veel deelnemers zijn man, terwijl er bij Pluryn gemiddeld juist meer vrouwen werken. Het enthousiasme van de nieuwe werknemers werkt volgens Pluryn aanstekelijk: "We zien het werkplezier toenemen".

Pluryn was één van de genomineerde zorgorganisaties. De andere vier zijn het St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein; Amsterdam UMC, locatie AMC; ziekenhuis Nij Smellinghe en ziekenhuis Gelderse Vallei. De vakjury van de Nationale HR Zorg Award onder voorzitterschap van Greet Prins (Philadelphia), bestond dit jaar verder uit Hester Vermeulen (Radboud Universiteit), Marita Bossers (Planetree), Tjitte Alkema (NVZ), Lonneke de Laat (Cello Zorg) en Elise Merlijn (FNV). De jury beoordeelde de inzendingen op hun bijdrage aan werkplezier, de mate van innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

De Zorg Award van FWG is voor het eerst uitgereikt in 2017, aan Cello. Het adviesbureau wil met de prijs ideeën die het werkplezier bevorderen in de schijnwerpers zetten.

Onder het motto Healthcare@work houdt  BSL op 14 december in samenwerking met Skipr en Zorgvisie een groot congres rond het thema 'Arbeidskrapte in de zorgsector'. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top