ACTUEEL

Noord-Hollandse ziekenhuizen tekenen voor samenwerking

Amsterdam UMC en het Waterlandziekenhuis en Westfriesgasthuis hebben op 11 oktober een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de specialismen longgeneeskunde, cardiologie en orthopedie. Op die gebieden gaan de samenwerkende ziekenhuizen realiseren dat patiënten dichter bij huis specialistische zorg kunnen krijgen. De samenwerking maakt ook wetenschappelijk onderzoek in het Waterlandziekenhuis en Westfriesgasthuis mogelijk.

Dat meldt het Waterlandziekenhuis op haar website. De samenwerkingsovereenkomst vloeit voort uit de intentieverklaring tussen de ziekenhuizen die al in februari is getekend. Die leidde daadwerkelijk tot betere zorg voor de patiënt, aldus de ziekenhuizen. De ziekenhuizen werken al langer samen, bijvoorbeeld op het gebied van radiotherapie en oncologische zorg.

Doorverwijzing

"Patiënten profiteren van de kennis van onze artsen, aangevuld met de specialistische kennis van hun academische collega’s wanneer dat nodig is", zegt Ymke Fokma, lid raad van bestuur van het Waterlandziekenhuis en Westfriesgasthuis. "Er is dan bijvoorbeeld geen doorverwijzing naar het universitair medisch centrum in Amsterdam meer nodig. De patiënt kan gewoon bij ons terecht en hoeft niet meer naar Amsterdam te reizen."

Kennisuitwisseling

"Wij willen samen met onze partners de beste zorgketens bouwen door onze medisch specialisten structureel te laten meewerken in het Waterlandziekenhuis en Westfriesgasthuis", zegt Mark Kramer, lid raad van bestuur Amsterdam UMC. "Doordat de arts in Hoorn nu kan samenwerken met een collega van Amsterdam UMC, kunnen ze meer patiënten behandelen en eenvoudig kennis uitwisselen. Dat betekent onder andere dat een patiënt eerder en beter geholpen wordt."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top