ACTUEEL

Zuidhollandse revalidatiecentra samen verder als Basalt

Het Rijnlands Revalidatie Centrum en Sophia Revalidatie gaan vanaf 1 januari 2019 samen verder onder de nieuwe naam Basalt. Naar eigen zeggen is de fusie-instelling straks het grootste expertisecentrum voor medisch specialistische revalidatiezorg in Nederland.

Doel van de fusie is verdere verbetering van de kwaliteit van de revalidatiezorg en het sluiten van de zorgketen. Ook wil Basalt voorop lopen bij het ontwikkelen, onderzoeken en toepassen van zorginnovaties. Het uitgangspunt is om de revalidatiezorg dichtbij de patiënt leveren, waar mogelijk bij de patiënt thuis. “Dankzij de fusie kunnen we patiënten nog beter helpen”, zegt Willem Wiegersma, lid raad van bestuur. “We hebben alle specialisten onder één dak. Zij werken nauw samen met huisartsen en medisch specialisten in de ziekenhuizen om af te stemmen welke behandeling de patiënt op welk moment nodig heeft.”

Samenwerking

Basalt telt tien locaties in de regio Leiden, Den Haag, Delft, Alphen aan den Rijn, Gouda en Zoetermeer. Met ruim 1100 medewerkers verzorgt dit revalidatiecentrum straks jaarlijks de medisch specialistische revalidatiezorg voor 9000 patiënten. De revalidatieartsen van Basat zijn daarnaast in tien topklinische ziekenhuizen werkzaam. De raad van bestuur bestaat momenteel uit voorzitter Frans van den Broek d’Obrenan en Willem Wiegersma.

Kracht

Het Rijnlands Revalidatie Centrum en Sophia Revalidatie zijn beide ontstaan vanuit een zeehospitium, gelegen in de kuststreek van Zuid-Holland. Met de nieuwe naam Basalt wil de fusieorganisatie deze historische wortels recht doen. “De naam die we hebben gekozen past goed bij deze nieuwe organisatie”, zegt bestuursvoorzitter Van den Broek d’Obrenan. “Basalt is de steensoort die gebruikt wordt in onder meer golfbrekers in zee. Letterlijk dus de rots in de branding. Basalt symboliseert voor ons de kracht van de patiënten die met de revalidatiebehandeling weer regie nemen over hun eigen leven.”

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top