ACTUEEL

Directeur stopt bij Saron om doorstart niet te dwarsbomen

Directeur Gerard Schut heeft zich per direct teruggetrokken als directeur van de omstreden Saron Zorggroep. Hij voldoet daarmee aan de eis die de Twentse gemeenten hebben gesteld aan Saron in de onderhandelingen voor een eventuele doorstart.

Dat maakte Saron bekend via een persbericht. Stichting Zorggroep Saron werd in september failliet verklaard. Eerder dit jaar kwam de zorggroep in het nieuws met betrekking tot een grote pgb-fraudezaak. Gerard Schuit is daarvan vrijgesproken. Het OM ging vervolgens in hoger beroep, waardoor de zaak nog loopt.

Voorwaarden

Saron werkt inmiddels aan een doorstart. De veertien gemeenten waar de instelling werkzaam is, willen de lopende overeenkomsten over laten nemen door een nieuwe partij, maar op voorwaarden. Eén daarvan is dat Gerard Schut niet langer betrokken is bij de nieuwe organisatie. Daarop heeft hij zijn taken neergelegd. Dirk Besjes en Roland Vermeij zijn de nieuwe bestuurders. Gerard Schut gaat ook op zoek naar een nieuwe woonplek: hij woont nu nog met zijn gezin op het terrein van Saron.

Framing

Schut geeft in het persbericht aan begrip te hebben voor het standpunt van de gemeenten. Hij bedankt ze voor de jarenlange samenwerking. Schut heeft zeventien jaar leiding gegeven aan Saron. In hetzelfde persbericht hekelt hij de berichtgeving van dagblad Tubantia over het faillissement en de fraudezaak. Hij verwijt de krant zich schuldig te maken aan framing. “Het werk van Saron is neergezet als onprofessionele zorgverlening met financieel wanbeleid. De onderzoeken en metingen  waaronder: cliënttevredenheid, medewerkertevredenheid, rapporten van externe certificering en het accountantsverslag van 2017 laten namelijk een ander beeld zien”, aldus de organisatie. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top