ACTUEEL

Careyn: 'Verhuizing bewoners verloopt zorgvuldig'

De verhuizing van de hoogbejaarde bewoners van verzorgingshuis Tuindorp-Oost is vanuit oogpunt van veilige en goede zorgverlening nodig. Ze worden uitgebreid geïnformeerd en persoonlijk begeleid. Careyn draagt ook de volledige kosten van de verhuizing.

Dat stelt Careyn in een reactie op haar site naar aanleiding van de berichtgeving over verzorgingshuis Tuindorp-Oost. Careyn stelt dat het met verbazing heeft kennis genomen van een stuk in AD/Utrechts Nieuwsblad. De zorginstelling noemt dat ‘suggestief’ en ‘ongenuanceerd’. In het artikel wordt genoemd dat bewoners in stress zijn vanwege een naderende verhuizing, dat personeel zich meer dan gemiddeld ziek meldt vanwege overbelasting en werkdruk en dat – kort voor het eindbezoek van de IGJ – de zorg nog niet op orde is.

Informatie

Dat is geen compleet beeld van de situatie, stelt Careyn. “Vanuit de raad van bestuur heeft Guido van de Logt aan onze bewoners uitgebreid toegelicht dat de verhuizing vanuit het oogpunt van veilige en goede zorgverlening echt noodzakelijk is en dat er een zeer zorgvuldig informatie- en begeleidingsproces is ingericht voor de bewoners van locatie Tuindorp Oost. Ook daarbij was de journalist aanwezig”, zo zegt de organisatie.

Aanwijzing

“Er zijn in de afgelopen periode veel verbeteringen doorgevoerd in de organisatie voor onze bewoners alsmede om te voldoen aan de eisen van de aanwijzing van de inspectie. Dat heeft er in april van dit jaar ook toe geleid dat Careyn aan het eerste deel van de aanwijzing voldoet. De organisatie gaat daar - ook op Tuindorp Oost - onverminderd mee door. Onze eigen maandelijkse monitoring laat een positief beeld van Tuindorp Oost zien, hetgeen wordt geobjectiveerd en bevestigd door de recent uitgevoerde externe audit.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top