ACTUEEL

Consortium heeft interesse in IJsselmeerziekenhuizen

Onder de kandidaten voor de overname van de MC IJsselmeerziekenhuizen (Lelystad, Emmeloord, Dronten en Urk) is een aantal zorgverleners en zorgaanbieders dat samenwerkt onder de naam TracQtion-consortium. Dit consortium ziet goede mogelijkheden om 24 uur per dag spoedeisende hulp en acute geboortezorg te blijven leveren voor de regio.

Het TracQtion-consortium wil via een stichting zonder winstoogmerk naar eigen zeggen "als enige gegadigde integraal de MC IJsselmeerziekenhuizen BV (Lelystad, Emmeloord, Dronten en Urk) overnemen en voortzetten". Volgens het consortium is dit mogelijk door onder meer verbeteringen op het gebied van doelmatigheid en door nauwe samenwerking met artsen.

"De curator heeft eerder deze week het TracQtion-consortium als een van de weinige serieuze gegadigden op de 'shortlist' geplaatst", aldus de zegsman van de groep. Toch heeft het consortium de indruk gekregen dat de voorkeur naar een andere kandidaat uitgaat. Zilveren Kruis heeft volgens de initiatiefnemers tot nu toe "iedere vorm van contact afgehouden". De kans is groot dat de curatoren de voorkeur zullen uitspreken voor een groep die geen integrale voortzetting gaat realiseren, aldus het consortium.

Eerder zei minister Bruno Bruins dat er voor het IJsselmeerziekenhuis in Lelystad zeker tien partijen geïnteresseerd zijn in een overname. De curatoren van de failliete IJsselmeerziekenhuizen hopen komende week meer duidelijkheid te geven over de mogelijkheid van een doorstart van de ziekenhuizen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top