ACTUEEL

Libertas ontslaat honderd huishoudelijke hulpen

Thuiszorgorganisatie en exploitant van zorgcentra Libertas in Leiden ontslaat honderd huishoudelijke hulpen met een tijdelijk contract. Het massa-ontslag is niet te vermijden, stelt Frits van Oosten van de raad van bestuur in het Leidsch Dagblad.

Prijzenoorlog in thuiszorg

In januari waarschuwde Van Oosten al voor het ontslag. Toen sprak hij echter nog over tientallen. Libertas is sinds 1 januari 170 van de duizend cliënten kwijtgeraakt. Libertas kan niet goed concurreren in de prijzenoorlog in de Leidse thuiszorg. Van Oosten zegt in het Leidsch Dagblad: “De kortingen die zij [red. concurrenten]geven zijn zo hoog, dat de tevredenheid en de voorkeur van de cliënt niet meer tellen. Ze zijn bezig de markt hier over te nemen. Het is een rare situatie. Wij krijgen dagelijks mensen aan de telefoon die totaal van slag zijn omdat ze een vreemde over de vloer krijgen. Terwijl ze een voorkeur hebben uitgesproken voor ons.'' Uiteindelijk zijn vooral de cliënten de dupe. Het voortbestaan van Libertas is namelijk niet afhankelijk van de huishoudelijke hulp.

Schoonmaakbedrijven hebben de prijzenoorlog ontketend, stelt de directeur. Nu krijgen mensen die een indicatie hebben gekregen voor hulp bij het huishouden schoonmakers over de vloer die geen verstand van zorg hebben, stelt Van Oosten. Bij de gemeente vindt Libertas geen gehoor voor de situatie.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

5 november 2011

Ook Libertas stuurt veelvuldig 'vreemden' naar clienten en bejegenen deze als vervelende clienten die niet moeten zeuren als Libertas zich niet aan de afspraken houdt. Dit druist in tegen de opzet van Libertas en lijkt er steeds meer op dat ze de praktijken van de 'concurent' overnemen. Hiermee zal Libertas meer kwaad bloed kweken dan ze lief is.

Een zeer ontevreden Libertas client.

Top