Gastvrijheid

Nikabdraagster dient klacht in bij Utrechts ziekenhuis

Het Diakonessenhuis in Utrecht heeft een klacht gekregen van een vrouw met een nikab. Personeel zou haar gevraagd hebben om de gezichtsbedekkende kleding af te doen, wat zij weigerde. Dat meldt het AD.

"Vorige week heeft een receptioniste op de afdeling gipskamer geweigerd om mij te helpen. Ik wilde een afspraak verzetten en dit weigerde zij te doen", zegt de vrouw tegen het AD. Ook zou een arts tegen haar hebben gezegd: "Kijk maar uit dat je niet wordt opgepakt." 

Iedereen welkom

Een woordvoerder van het ziekenhuis zegt tegen de krant 'dat iedereen welkom is en dat niemand wordt geweigerd'. Ze gelooft niet dat het ziekenhuis iemand die zorg nodig heeft of met een kind komt die zorg nodig heeft, zal weigeren vanwege een nikab of een boerka.

Sinds 1 augustus 2019 geldt een verbod op gezichtsbedekkende kleding in nen rondom gebouwen van het onderwijs, de zorg en de overheid. 

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Arie Ketelaars

23 augustus 2019

Ik snap die medewerkster van de gipskamer wel, hoe kan zij anders vaststellen dat degene die voor haar staat ook daadwerkelijk is wie ze beweerd te zijn.

DGo

23 augustus 2019

De medewerkster van de gipskamer heeft volstrekt juist gehandeld. Juist wanneer er bv een afspraak moet worden gewijzigd moet geverifieerd kunnen worden of de juiste persoon voor je staat. De leiding van het ziekenhuis zou er verstandig aan doen dit te ondersteunen.

Arne van Oranje

23 augustus 2019

Na Arriva valt de volgende werkgever het juist handelen van zijn werknemer af die handelt naar de wet.

Top