ACTUEEL

Pro Persona stuurt directeur Nijmegen weg

Directeur Jeroen Kreuger van Pro Persona in Nijmegen is per direct uit dienst gegaan. Reden: financiƫle problemen bij de Gelderse instelling voor geestelijke gezondheidszorg.

Kreuger heeft zijn gedwongen vertrek in een brief bekendgemaakt. Deze brief is in handen van dagblad De Gelderlander. In zijn schrijven geeft hij aan dat de Nijmeegse locatie van Pro Persona het financieel moeilijk heeft. In de eerste drie maanden van dit jaar zou een verlies zijn geleden van 788.000 euro. Vorig jaar leed de zorginstelling een verlies van 1,4 miljoen euro.

Hogere kosten

Vorige week werd ook bekend dat de afdelingen van Pro Persona in Ede sluiten, in Tiel ging eerder al een afdeling dicht.  "De raad van bestuur vraagt nu om een andere roerganger, waarvoor ik in het belang van de organisatie natuurlijk alle ruimte maak", schreef Kreuger aan zijn medewerkers volgens de Gelderlander. Kreuger was sinds april 2015 directeur van Pro Persona in Nijmegen.

Geen commentaar

Kreuger en Pro Persona willen geen vragen beantwoorden over de situatie bij de instelling zelf. Per e-mail stelt een perswoordvoerder wel aan de Gelderlander: "Pro Persona heeft net als andere ggz-instellingen te maken met krimpende budgetten en een tekort aan voldoende gekwalificeerd personeel. Een belangrijke verandering is dat we steeds minder mensen opnemen in onze klinieken."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top