Tech

ilionx neemt ICTZ over

ICT-dienstverlener ilionx neemt ICTZ, partner in zorg-ICT, over. Met de krachtenbundeling kunnen beide bedrijven een breder pakket producten en diensten aanbieden, waaronder Business Intelligence, digitale healthcare-platformen, EPD-implementaties, functionele en technische consultancy en hosting.

Kennisdeling en samenwerken staan centraal bij deze overname. Klanten worden hierdoor nog beter ondersteund bij hun strategische ICT-agenda en de uitvoering van ICT-projecten, laten beide bedrijven weten. ICTZ blijft opereren onder de eigen naam en vanuit de eigen kantoren in Hoorn en Utrecht.

Aanvullende expertises

De zorgsector is één van de branches waar ilionx als digitale innovatiepartner actief is. De overname van ICTZ past in de strategie van de ICT-dienstverlener om schaalgrootte en expertise op te bouwen om klanten optimaal te ondersteunen. Waar ilionx expertise heeft opgebouwd op het gebied van Business Intelligence en digitale healthcare platformen, beschikt ICTZ met name over kennis van EPD’s en hosting. Het bundelen van de krachten en het samen innoveren resulteert in waardevolle ICT-oplossingen, waarmee instellingen binnen de zorgsector hun processen kunnen optimaliseren.

Groeiambities

Een van de ambities van ilionx is uit te groeien tot dé partner voor strategische ICT-vraagstukken in de zorg, waarbij het bedrijf slagkracht met wendbaarheid zegt beter te kunnen combineren. ilionx heeft zich ten doel gesteld niet alleen diepgaande technologiekennis op te bouwen, maar ook zo veel mogelijk branche-ervaring op te doen. Eerder ging ilionx samen met ICT-dienstverlener QNH Consulting. Het bedrijf telt, met ICTZ erbij, zo’n duizend medewerkers.

Verstevigen ambitie

Wiebe de Boer, CEO van ilionx: “Met deze overname maken we de ambitie om onze positie in de zorg te verstevigen en om klanten in deze sector betere ondersteuning bij de digitale transformatie te bieden sneller waar: zowel op strategisch als uitvoerend vlak. Door de teams van beide ondernemingen te laten samenwerken en veel kennis te delen, verwachten we onze gezamenlijke klanten nog beter van dienst te zijn.”

In beweging

Ariën Vestering, algemeen directeur en oprichter van ICTZ: “In de afgelopen twaalf jaar is ICTZ uitgegroeid tot een sterke ICT-dienstverlener, met name op het gebied van ChipSoft HiX. De komende jaren zal de zorgmarkt in beweging blijven en wordt ICT steeds belangrijker.

Om te anticiperen op deze ontwikkelingen en de groei van ICTZ voort te zetten hebben wij ervoor gekozen om met ilionx op te trekken. Ook voor alle medewerkers van ICTZ biedt deze overname veel toekomstperspectief. We kijken uit naar een succesvolle gezamenlijke toekomst.”
Financiële details over de overname zijn niet bekendgemaakt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top