ACTUEEL

Klink scherpt regels vergoedingen specialisten aan

Demissionair minister Ab Klink van VWS scherpt de regels voor de vergoedingen voor medisch specialisten verder aan. Vanaf volgend jaar krijgen ziekenhuizen een vast bedrag waarmee zij hun medisch specialisten moeten betalen. Klink maakte dat maandagavond bekend in het tv-programma Pauw & Witteman. Dinsdagochtend gaat er een brief naar de Tweede Kamer.

Miljoenentekort

Volgens Klink zijn de vergoedingen voor medisch specialisten ondanks eerdere maatregelen “behoorlijk uit de hand gelopen”. Eerder werd uitgegaan van een gemiddelde omzet van 220.000 euro voor de specialisten, maar volgens Klink gaat het in de praktijk misschien wel om meer dan 300.000 euro. Als gevolg hiervan komt hij honderden miljoenen euro's te kort. (ANP)

Bekijk het fragment bij Pauw & Witteman.

Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Lawrence Hutter, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

27 april 2010

Een bedrag van € 220.000 per jaar bij het huidige 'uurloon' van ca € 140 à 145 per uur betekent dat een medisch specialist daarvoor maximaal 38 à 39 weken moet werken op basis van 5 dagen per week.

Ofwel iedere medisch specialist kan alvast plannen gaan maken voor minimaal 14 weken vakantie per jaar. De dokter is dan gemiddeld ruim 1 kwartaal per jaar afwezig.Is dat wat de minister wil bereiken?

Top