ACTUEEL

IGZ sluit tandartsenpraktijk Clinique du Commerce

Het tandtechnisch laboratorium Echt BV, werkzaam onder de naam Clinique du Commerce, in Echt-Susteren moet sluiten op bevel van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Volgens de inspectie ontstaan er ernstige risico’s voor de gezondheid van patiënten doordat de tandartsenpraktijk niet voldoet aan de voorwaarden voor verantwoorde zorg.

Onaangekondigd bezoek

Tijdens een onaangekondigd bezoek in april aan de Clinique du Commerce constateerde de IGZ dat de richtlijn ‘infectiepreventie in de tandheelkundige praktijk’ niet wordt gevolgd. In overleg met de directie van de praktijk werd besloten dat de praktijk tijdelijk zou sluiten terwijl er een verbeterslag zou worden gemaakt. Op de bevestigingsbrief van deze afspraken heeft de inspectie echter een reactie gekregen. De IGZ heeft vervolgens op 6 mei opnieuw de praktijk bezocht. Deze bleek nog steeds operationeel te zijn en de voorwaarden voor verantwoorde zorg beoordeelde de inspectie nog steeds als onvoldoende.

Tijdelijke sluiting

De IGZ heeft de directie een bevel tot sluiting gegeven, omdat “het nemen van maatregelen kan niet langer worden uitgesteld gezien het risico dat patiënten lopen”. Het bevel is op 7 mei 2010 in gegaan en heeft een looptijd van zeven dagen. Indien nodig kan de demissionair minister van VWS dit bevel verlengen.

Skipr event: Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Lawrence Hutter, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top