ACTUEEL

Henri Plagge wordt bestuursvoorzitter De Zorgboog

Henri Plagge stapt over van Lunet zorg naar De Zorgboog in Bakel, waar hij eind september als voorzitter van de raad van bestuur aan de slag gaat. Plagge neemt het stokje van interim-bestuurder Carla Peeters over.

Bouwen

Plagge is acht jaar geleden begonnen als bestuurder van de Plaatse. In 2006 ging de Plaatse samenwerken met de stichting Meare in de M&P zorggroep. De twee aanbieders van gehandicaptenzorg fuseerden in 2008 geleid tot Lunet zorg. Lunet zorg biedt een gevarieerd aanbod aan zorg en ondersteuning aan circa 2500 mensen met een beperking in de regio Zuidoost Brabant. De afgelopen jaren is er onder leiding van Plagge in de woonparken Eckartdal en De Donksbergen  letterlijk en figuurlijk gebouwd aan de toekomst van Lunet zorg. Jopie Nooren, lid van de raad van bestuur, neemt voorlopig Plagge’s taken over.

Problemen

Met de benoeming van Plagge sluit De Zorgboog een roerige periode af. In 2009 traden de bestuurders en toezichthouders af nadat de verpleeghuisartsen het vertrouwen hadden opgezegd. Onderzoeker Léon Lodewick wees het fusieproces aan als een van de oorzaken van de problemen bij de woon- en zorginstelling. De Zorgboog biedt een breed palet aan verpleging en verzorging aan voor alle leeftijden zowel in verpleeghuizen, (woon)zorgcentra als thuis.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top