ACTUEEL

Asbest vertraagt sloop oud Maaslandziekenhuis

De sloop van het Maaslandziekenhuis in Sittard looot zeker drie maanden vertraging op omdat in de gebouwen meer asbest blijkt te zitten dan aanvankelijk was vastgesteld. Hierdoor wordt het streven om voor 1 januari 2011 klaar te zijn, niet gehaald. Orbis gaat nu uit van eind maart, meldt De Limburger.

Er blijkt meer asbest in de gebouwen te zitten dan bij de inventarisatieronde voor van het sloopproces werd vastgesteld. Het gaat om asbestvezels in de kitlaag tussen de kozijnen en de stenen. De sloop kan pas worden voortgezet als alle kozijnen er uit zijn.

Vertraging

Hans van Mierlo, secretaris van de stichting Rondom ’t Ziekenhuis, die zich inzet voor de leefbaarheid van de buurt, heeft signalen gekregen dat de vertraging nog wel eens langer zou kunnen duren, schrijft De Limburger.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

JB

26 juli 2011

Wat te denken van het Zuiderziekenhuis in Rotterdam. Oud Maasstad ziekenhuis. De koopovereenkomst met de ontwikkelaar van het nu leegstaande ziekenhuis aan de Groene Hilledijk is door de voorzieningenrechter ontbonden ivm het verzwijgen van de aanwezigheid van asbest. Koopsom bijna 11 miljoen euro. Het Maastadziekenhuis verzwijgt dus wel meer en vaker.

Top