ACTUEEL

Meer onderzoek nodig scooterduo UMC St Radboud

Er is meer onderzoek nodig in de zaak van het Nijmeegse scooterduo dat in januari een voetganger doodreed. Dat bleek vrijdag tijdens een pro forma zitting voor de Arnhemse rechtbank. De twee verdachten zijn een 18-jarige Nijmegenaar en een 20-jarige man uit Beuningen.

Nader onderzoek

De twee stonden in juni ook al voor de rechter en gaven elkaar toen de schuld. Het Openbaar Ministerie (OM) wil meer getuigen horen en verklaringen afnemen, onder meer om vast te stellen wie op 15 januari de scooter bestuurde. De twee verdachten wilden volgens het OM een hotel in Nijmegen overvallen toen de politie hen in de gaten kreeg. Op hun vlucht reden zij de voetganger aan. In de gevangenis zou de 20-jarige zich tegenover een medegevangene hebben laten ontvallen dat hij de bestuurder was, bleek vrijdag.

Bedreiging

De oudste verdachte zou ook een medewerker van het UMC St Radboud hebben bedreigd met de dood. De rechter-commissaris wilde een verklaring van het personeelslid, maar het OM liet vrijdag weten dat de medewerker daaraan geen gehoor geeft. Justitie onderneemt verder geen actie om alsnog een verklaring te krijgen.

Verzoek vrijlating

De advocaat van de jongste verdachte vroeg de rechter om vrijlating uit voorlopige hechtenis. De rechter wees dat verzoek af. De zaak gaat op 29 oktober weer verder. (ANP)

<< Skipr en social media >>

Volg Skipr ook op Twitter.
En meld u aan voor de groep Skipr op LinkedIn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top