ACTUEEL

Bestuurscrisis treft Ruwaard van Putten ziekenhuis

De ondernemingsraad, het medisch team en het managementteam hebben het vertrouwen opgezegd in de raad van bestuur van het Ruwaard van Putten ziekenhuis in Spijkenisse. Dat meldt RTV Rijnmond op basis van een verklaring die in het ziekenhuis is verspreid.

Onvrede

De onvrede van het personeel en management wordt ondermeer veroorzaakt door de tegenvallende bedrijfsresultaten, onderinvestering in mensen en middelen en het niet invullen van vacatures. Bovendien maken de medewerkers zich volgens RTV Rijnmond zorgen over het slechte imago van het ziekenhuis. Voor het personeel reden om nu het vertrouwen in bestuursvoorzitter Lettie van Atteveld en CFO en medebestuurder Martin van der Vat op te zeggen, zo meldt RTV Rijnmond.

Escalatie

De vertrouwenskwestie is volgens RTV Rijnmond donderdag geëscaleerd nadat het hoofd personeelszaken van het ziekenhuis op non-actief is gesteld. Aanleiding voor deze maatregel zou een verschil van inzicht over het financieel beleid zijn, schrijft Van Atteveld in een verklaring aan het personeel. “Dit is geëscaleerd”, citeert RTV Rijnmond dit schrijven. “Het hoofd personeelszaken heeft zich meerdere malen dusdanig onbetamelijk gedragen, wat voor de raad van bestuur onacceptabel was.” Van Atteveld laat in de verklaring weten dat ze voorlopig zelf de positie van hoofd personeelszaken waarneemt.

Toezicht

De raad van toezicht beraadt zich nu op de situatie en zal volgende week nader op de kwestie ingaan. Duidelijk is wel dat het ziekenhuis al langer op zoek is naar een evenwichtige bestuurlijke inrichting. Het eenhoofdige bestuur onder leiding van Van Atteveld, die sinds 1995 bestuurder is bij het Ruwaard van Putten ziekenhuis, is deze zomer vervangen door een driehoofdige raad van bestuur. Met het oog op hierop werd in juli Martin van der Vat tot CFO benoemd. De functie van chief medical officer (CMO) is nog altijd vacant.  Van Atteveld kwam in 2008 landelijk in het nieuws na een doodsbedreiging aan haar adres die volgde op de afkondiging van een rookverbod in het ziekenhuis. 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Bookje

17 november 2010

Toch lees ik hier weer onwaarheden, het bestuur bestaat maar uit 2 hoofden (en geen 3), Het gedrag van hoofd personeelszaken was een reractie op het gedrag van mevr. van Atteveld. Mevr. van Atteveld had gewoon haar functie neer moeten leggen toen het goed ging. dan had je deze ellende niet gehad. Als van van Atteveld zich ook normaal en wijs gedraagt dan reageren anderen ook normaal toch?

Top