ACTUEEL

Hartemink versterkt raad van bestuur Noorderboog

Hartemink versterkt raad van bestuur Noorderboog

Oud-Univé-topvrouw Lidy Hartemink gaat per direct aan de slag als bestuurder van Zorgcombinatie Noorderboog. Samen met Titus Vissers vormt Hartemink de tweehoofdige raad van bestuur van de zorgcombinatie.

Inhoud

Hartemink was tot vorig jaar directeur Gezondheidszorg van verzekeraarscombinatie UVIT.  Eerder was ze directeur-bestuurder van Thuiszorg Zuidwest Friesland. In die hoedanigheid werd ze in 2002 verkozen tot Zorgmanager van het jaar. Als directeur van Univé werd ze in 2007 Vrouwelijk Manager van het jaar. "Ik heb me de afgelopen jaren vooral met de systeemkant van de zorg bezig gehouden", zegt Hartemink in een reactie op haar benoeming bij Noorderboog. "Ik vind het een uitdaging om nu weer vanuit de inhoud te werken."

Toegevoegde waarde

Rode draad daarbij is wat Hartemink betreft de vraag hoe toegevoegde waarde voor de patiënt te scheppen. Toegevoegde waarde betekent voor Hartemink meer dan kwaliteit van zorg alleen. "Als verzekeraar heb ik me ook altijd sterk gemaakt voor zaken als oprechte aandacht, eigen regie, kwaliteit van leven en een actieve rol voor de patiënt."

Keuzes

Zorgcombinatie Noorderboog biedt naast curatieve zorg in het Diaconessenhuis in Meppel ook verpleging, verzorging en thuiszorg vanuit diverse locaties. Als gemengd concern met een sterke curatieve tak komt Noorderboog voor enkele strategische keuzes te staan. Daarbij gaat het ondermeer om de vraag welke activiteiten Noorderboog zelf wil aanbieden, welke in samenwerking met andere partijen en welke beter kunnen worden afgestoten.  In samenhang hiermee ontwikkelt Noorderboog ook plannen voor nieuwbouw. 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Joke Zwanikken -Leenders

1 februari 2011

Van harte proficiat,veel verwenzorg toegewenst
Joke

Top