ACTUEEL

Cees Buren nieuwe bestuurder UMC St Radboud

Cees Buren treedt op 1 juli toe tot de raad van bestuur van het UMC St Radboud. Buren wordt binnen de vierhoofdige Raad van Bestuur verantwoordelijk voor de portefeuilles financiën en bedrijfsvoering.

Verandertrajecten

Buren is sinds 1990 werkzaam bij het VU medisch centrum, de laatste tijd als directeur Financiën. Eerder was Buren als manager bedrijfsvoering verbonden aan diverse medische clusters van het VUmc, waaronder het VUmc Cancer Center. Hij heeft ruime ervaring opgedaan met verander- en vernieuwingstrajecten in het VUmc. Vanuit zijn nieuwe positie zal hij een bijdrage leveren aan de talrijke veranderingsprocessen binnen het UMC St Radboud.

MBA

Na zijn studie Fysiotherapie is vanaf 1984 werkzaam geweest als hoofd van diensten Fysiotherapie in gezondheidsinstellingen in Duitsland en de Verenigde Staten. Buren behaalde een MBA aan de University of Michigan in de Verenigde Staten in 1990 en voltooide de postdoctorale opleiding Register Controller aan de VU in 2003.

Span of control

In de nieuwe organisatiestructuur van het UMC St Radboud, die begin 2009 is ingevoerd, rapporteren afdelingen en directeuren rechtstreeks aan de raad van bestuur. Bij de invoering van de nieuwe organisatiestructuur is rekening gehouden met uitbreiding van de raad van bestuur met een vierde lid. Deze uitbreiding is nodig voor een verantwoorde reikwijdte van de besturing, de zogenaamde ‘span of control' van de leden van de raad van bestuur.  De raad van bestuur van het UMC St Radboud bestaat vanaf 1 juli, naast Buren, voorzitter Emile Lohman,  decaan en vice-voorzitter Frans Corstens en Melvin Samsom.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top