ACTUEEL

Thuiszorg Groningen krijgt interim-bestuur

Thuiszorg Groningen (TZG) krijgt tot de definitieve overname door TSN Thuiszorg tijdelijk een nieuwe raad van bestuur. De huidige voorzitter van de raad van bestuur Filia Kramp wordt per direct opgevolgd door Milena Prochazka.

Overname

Asito-dochter TSN maakte medio maart bekend Thuiszorg Groningen te willen overnemen. Voor een definitief akkoord is TSN afhankelijk van het oordeel van de Ondernemingsraad en de Centrale Cliëntenraad.  Ook de Nederlandse Mededingingsautoriteit moet goedkeuring verlenen aan de overname. Naar verwachting duurt deze procedure zo’n zes weken.
 

Interim

Tot die tijd wordt TZG bestuurd door Prochazka. Prochazka deed in 2009 al een vergelijkbare interim-klus voor TSN bij de reorganisatie van de thuiszorgtak van het toenmalige Meavita Den Haag. Prochazka krijgt gezelschap van Angela de Snaijer (46), die de afgelopen maanden bestuurssecretaris voor Thuiszorg Groningen werkte.

Vertrouwen

Met de komst van Prochazka valt het doek voor de huidige bestuursvoorzitter Filia Kramp. Zij lag al enige tijd onder vuur. Zo zegde de Ondernemingsraad medio februari het vertrouwen in haar op. Toch is Prochazka lovend over de inspanningen van Kramp. “Ze heeft het afgelopen jaar keihard gewerkt en veel vooruitgang geboekt in onder andere de financiële situatie van Thuiszorg Groningen”, aldus Prochazka. “Het is een natuurlijk moment om het stokje over te dragen.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top