ACTUEEL

Achmea haalt zwaargewichten voor zorgdivisie

Verzekeraar Achmea heeft voor de nieuwe divisie Zorg en Gezondheid twee opvallende namen binnengehaald. CIZ-directeur Robbert Huijsman wordt seniormanager Zorginkoop, oud-inspecteur Patrick Edgar krijgt eenzelfde functie bij de afdeling Zorginkoop eerste lijn.

De benoemingen zijn een uitvloeisel van de recente bundeling van alle zorgactiviteiten binnen de nieuwe divisie Zorg & Gezondheid. Deze bundeling is volgens de verzekeraar een logische voortzetting van de fusie tussen Agis Zorgverzekeringen en Eureko/Achmea in 2008.

Innovatie

Huijsman (49) is momenteel nog directeur van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). In zijn nieuwe functie bij Achmea zal hij zich met name richten op kwaliteit en innovatie.  Huijsman werkte eerder als directeur bij Zorg Consult Nederland en programmadirecteur bij het instituut Beleid en Management (iBMG) van het ErasmusMC. Huijsman is hier tevens deeltijdhoogleraar ketenzorgmanagement.

CIZ

Met Huijsman neemt het CIZ ook afscheid van het Kenniscentrum dat hij leidde. Volgens het CIZ is dit besluit in lijn met de nieuwe, soberder rol van het CIZ. Het CIZ overlegt al geruime tijd met VWS over de toekomst van de AWBZ en de rol van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) daarin. Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten-Hyllner zette daartoe recent in een brief de lijnen uit over de toekomst van de langdurige zorg.

Wfg

Edgar (52) verliet in oktober 2009 het Westfries Gasthuis na een verschil van de mening over de invulling van het bestuursvoorzitterschap. Edgar was eerder actief als hoofdinspecteur bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en algemeen directeur bij de Orde van Medisch Specialisten.

Cure en care

Voorzitter van de divisie Zorg en Gezondheid is Roelof Konterman. Marjolein Verstappen is vice-voorzitter en tevens directeur Zorginkoop.  De zorginkoop van medisch-specialistische zorg en geestelijke gezondheidszorg komt onder verantwoordelijkheid van Olivier Gerrits (37). De nieuwe verantwoordelijke voor de zorginkoop in de caresector wordt de huidige Agis-directeur AWBZ Rieta van Staalduine (57).

2 Reacties

om een reactie achter te laten

nYTMttPssJyLuR

30 mei 2012

wel knap hoor dat ze alles zo eet! Inderdaad Joly Good!We zijn bij onze derde baby ook we9e9r aan het proberen, maar ik hou mijn hart vast. Nr 1 is een ze9e9r kugekeirise eter, na 4 jaar volhouden begint ze nu plezier te hebben in eten. Nr 2 doet het al beter, en met nr 3 zitten we op koers.En die potjes : het is gewoon niet eerlijk. Zouden die fabrikanten geen apart procede9 hebben? Of er toch stiekem iets in smokkelen?Ik kom alvast regelmatig eens kijken voor inspiratie!Veel groetjesMaman Verte

fnkYpSWEdYgfpcdMvzD

1 juni 2012

NRVyNI , [url=http://actreoxeffrm.com/]actreoxeffrm[/url], [link=http://hccpjobdadig.com/]hccpjobdadig[/link], http://stfrpsnpmaux.com/

Top