ACTUEEL

IGZ neemt klachten Cordaan-personeel serieus

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft op 2 juli de rapportage 'Meld je misstand Cordaan' in ontvangst genomen. In het rapport staan 300 meldingen van medewerkers die zich zorgen maken over de kwaliteit van zorg bij Cordaan opgenomen.

De inspectie zegt de signalen van de medewerkers uiterst serieus te nemen en zal deze gebruiken in haar toezicht op Cordaan. Op woensdag 29 juni vond al een gesprek plaats met Cordaan-medewerkers. Tot nu toe ontving de inspectie nauwelijks meldingen van medewerkers over Cordaan. Daarom is de IGZ ook blij met de rapportage.

Erkennen

In een reactie laat de raad van bestuur van Cordaan weten de klacht over de hoge werkdruk te “herkennen en erkennen”.  Om die reden is medio april 1,5 miljoen euro extra vrijgemaakt voor aanstelling van 40 nieuwe zorgmedewerkers. Daarnaast maakt Cordaan werk van nieuw aanbod in kleine wooneenheden, waar maximaal zes ouderen wonen. Eind 2012 moeten er veertien van deze kleinschalige locaties geopend zijn. De eerste twee zijn inmiddels in gebruik.

Meer handen

Bovendien zoekt Cordaan naar mogelijkheden om de overheadkosten te drukken. “We hebben de afgelopen tijd een forse overheadreductie gerealiseerd: van 20 procent naar 14 procent”, aldus bestuursvoorzitter Eelco Damen. “Dat betekent minder benen onder het bureau en meer handen aan het bed.” De raad van bestuur is in gesprek met vakbond AbvaKabo FNV. De verwachting is dat er op korte termijn een overeenkomst over verbetering van de zorg bekend kan worden gemaakt.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Gonny K

4 juli 2011

Goed dat de inspectie de meldingen betrekt in hun toezicht! Heb er alle vertrouwen in dat de IGZ Cordaan goed zal volgen. Vind het alleen raar dat de Cordaan medewerkers klagen bij de Vakbond en niet gewoon rechtstreeks bij de IGZ. Raad ze aan dit vooralsnog te doen via het nieuwe IGZ meldpunt.

Top