ACTUEEL

Ontslagen bestuurder laat GGZ WNB strop na

GGZ Westelijk Noord-Brabant in Halsteren moet 260.000 euro verlies nemen, schrijft BN De Stem. Volgens de krant heeft de ontslagen bestuursvoorzitter Wubbo Petersen, onder wiens bewind GGZ WNB geheel uit het lood sloeg, de instelling 'postuum' nog deze strop bezorgd.

 

Villa

Petersen verkocht in 2077 zijn villa in Wolphaartsdijk aan Vrederust, voor 1,3 miljoen euro met de bedoeling hier een chique kliniek voor rijke verslaafden van te maken. Hier is nooit iets van gekomen. De instelling moet door waardedaling van de woning nu 260.000 euro verlies nemen.

Wanbeleid

GGZ WNB spendeerde de afgelopen jaren aanzienlijke bedragen aan bestuurders die de instelling financieel weer op de rails moesten krijgen. Petersen, die op 11 mei met verlof werd gestuurd en op 2 december wegens wanbeleid op staande voet ontslagen, ontving een salaris van 236.910 euro all in, zo weet BN De Stem uit jaarrekeningen. Daarbij kreeg hij ook een auto van de zaak met een waarde van 87.000 euro waarvoor hij geen eigen bijdrage hoefde te betalen.

Hoog salaris

Zijn opvolger Martin van Rooijen toucheerde vorig jaar 245.889 euro voor de zeven maanden dat hij daar werkte. Dat is omgerekend ruim 33.000 euro per maand. Van Rooijen werd vorig jaar aangetrokken toen GGZ WNB dreigde failliet te gaan. De bank had wegens grote dreigende tekorten het krediet opgezegd. De interimtopman heeft met aanzienlijke besparingen orde op zaken gesteld. Dat kostte 151 medewerkers hun baan. GGZ WNB  leed over 2010 zo´n 9,7 miljoen euro verlies. Het eigen vermogen van GGZ WNB staat nu 8,2 miljoen euro in het rood volgens BN De Stem.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Juspol

25 juli 2011

Gewoonweg terugvorderen, wegens wanprestatie(s).
Idioterie Nederland, waar een overheid de poen wenst te halen bij patiënten en zelfs zieke kinderen met pgb, en ondertussen de waanzin in stand houden van hoge salarissen? Dat noem ik pas burgerbedrog, Aangezien de \"fraude\" bijvoorbeeld gepleegd door Psychiater-artsen volgens de mediaberichten ook, zeker onder tafel blijft, want daar hoor je die regerin en minister en minister-president niet over.
Dat noemen ze hypocriet en struisvogel spelen. Zwijgen en verzwijgen zagen we al genoeg jarenlang wat ook nog eens als kenmerk van stoornissen ernstige kan worden gezien..

Carla

26 juli 2011

Dat de Nederlander dit toch gewoon maar pikt.
Glas, plas, was..
Het linkse gezwel woekert maar voort.

Top