ACTUEEL

Interim-manager voor zorgcentrum Beth Shalom

Zorgcentrum Beth Shalom in Amstelveen heeft met ingang van dinsdag Jeroen Collette aangesteld als interim-manager om de organisatie te verbeteren. Dat heeft de raad van toezicht maandag laten weten.

Niet-verantwoorde zorg

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) plaatste Beth Shalom in juli onder verscherpt toezicht wegens het leveren van niet-verantwoorde zorg en het niet op korte termijn bereiken van de noodzakelijke verbeteringen. Donderdag bleek ook nog eens dat in het centrum de ziekenhuisbacterie MRSA was aangetroffen.

Bestuur

Collette gaat het proces leiden naar verbetering van de kwaliteit van de zorg in het centrum en van de hele organisatie. Uitgangspunt voor zijn werkzaamheden is het concept plan van aanpak, dat de zittende bestuurder Michael Bloemendal eerder opstelde. Collette werkt in dit traject nauw samen met de Bloemendal, die zijn taken tijdelijk heeft overgedragen om zich in te zetten voor de dagelijkse gang van zaken in de organisatie en de bewaking van de Joodse identiteit, zo meldt Beth Shalom in een persverklaring. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Mr Sophie Hankes vz SIN-NL

16 augustus 2011

Vragen en opmerkingen SIN-NL:
hoeveel euro gaat dit kosten, gezien het dagtarief van deze manager in 2008:
"Jeroen Collette (57), associé bij Boer & Croon en momenteel bezig met een klus bij het Eindhovense Catharina Ziekenhuis: “Mijn tarief is gemiddeld tussen de 1000 en 1300 euro per dag, exclusief btw en reiskosten. Lengte en zwaarte van de opdracht spelen mee. Ik zit daarmee in de hogere regionen", zie: http://www.managementenconsulting.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=377 artikel op www.managementconsulting.nl .
wanneer stapt falend directeur Micha Bloemendaal op?
wanneer stappen de falende Raad van Toezicht en de falende Raad van Bestuur op?
wanneer stappen de falende verantwoordelijke managers en falende verzorgenden en verpleegkundigen op?
wanneer krijgen de slachtoffers en nabestaanden eerlijke informatie en adequate medische begeleiding?
Waarom betaalde Beth Shalom niet voor deskundige zorgmanagers en deskundig personeel?

Top