ACTUEEL

Flevoziekenhuis wil bestuur uitbreiden

De raad van bestuur van het Flevoziekenhuis in Almere wordt uitgebreid van één naar drie personen. Dat zegt bestuurder Jeltje Schraverus in het boekje "The Best of..." met interviews met zorgbestuurders.

Opmerkelijk

De vorming van een driekoppige raad van bestuur is opmerkelijk, aangezien de raad van bestuur vorig jaar is afgeslankt na het vertrek van Rik Riemens. Deze voormalig financieel directeur legde na tien maanden zijn bestuursfunctie weer neer. Het is nog niet duidelijk uit wie de raad van bestuur gaan versterken.

Riemens’ vertrek zou te maken hebben met een mogelijke permanente afslanking van de topstructuur. Dat suggereerde ziekenhuiswoordvoerder Peter Pels destijds in Medisch Contact: “Je kunt kiezen voor een zware raad van bestuur, met daaronder een lichtere directie. Maar een alternatief is natuurlijk een eenhoofdige raad van bestuur, die gesteund wordt door een wat zwaardere directie.”

Topstructuur

Schraverus, die  heeft in elk geval de ambitie om in het ziekenhuisbestuur te blijven, meldt Medisch Contact. In het boekje zegt zij: “Ik wil die topstructuur goed uitvoeren en bestuurlijke continuïteit neerzetten”.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top