ACTUEEL

Maasstad krijgt schadeclaims

Het Maasstad Ziekenhuis kan tenminste zeven schadeclaims tegemoet zien van gedupeerden inzake de klebsiella-bacterie. Nog eens zes nabestaanden stellen het ziekenhuis aansprakelijk voor het overlijden van hun naasten. Dat Freek Schultz van de PALSGroep tegenover Radio1 bevestigd.

Aanleiding voor de claims is het tussentijdse rapport dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft uitgebracht. “Het rapport is duidelijk en kritisch over het onderschatten van de uitbraak op het hoogste niveau van de klebsiellabacterie en het niet adequaat handelen”, aldus Schultz. “Wij zijn van mening dat het ziekenhuis aansprakelijk gehouden kan worden voor het niet adequaat handelen.”

Verantwoordelijkheid

Over de hoogte van de schadeclaims kan Schultz geen mededelingen. Vooralsnog wil hij de medische verantwoordelijkheid nader vast stellen. Het Maasstad Ziekenhuis heeft de benodigde medische informatie doorgespeeld aan de PALSGroep.

Belangen

In oktober 2010 is de Klebsiellabacterie voor het eerst gevonden, maar pas eind mei 2011 erkende de ziekenhuisleiding dat er een probleem was. Door de uitbraak van de Klebsiellabacterie in het Maasstad Ziekenhuis zijn 115 patiënten besmet geraakt, waarvan 13 slachtoffers de PALS groep hebben verzocht hun belangen te behartigen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top