ACTUEEL

Roompot-eigenaar koopt Zeeuws ziekenhuis

Henk van Koeveringe van Roompot Vakantieparken is de nieuwe eigenaar van het ziekenhuispand in Zierikzee. In het pand wordt de Victoria Kliniek gevestigd, waarin de recreatieondernemer voor de helft participeert.

Van Koeveringe heeft het pand vanuit een vastgoed-bv aangekocht. Naast de Victoria Kliniek komen er nog een aantal zorgaanbieders in het pand, zoals Emergis. Ook het Admiraal de Ruijter Ziekenhuis (ADRZ) blijft er huren, evenals een fysiotherapeut en ook Buurtzorg heeft interesse getoond. Op dit moment wordt het pand verbouwd.

Zorg behouden

Van Koeveringe wordt voor 50 procent eigenaar van de Victoria Kliniek. Hij doet dat vanuit Zorg Invest Zeeland bv. Dat bedrijf is eind oktober opgericht. Het ADRZ bezit de andere helft van de kliniek. Volgens Van Koeveringe is voor die constructie gekozen om te voorkomen dat medisch specialisten met goedbetaalde behandelingen aan de haal gaan. Dat zou de doodsteek voor de Zeeuwe ziekenhuiszorg kunnen beteken.

Zorgaanbod

Het idee voor de Victoria Kliniek komt van een aantal medisch specialisten. Zij zullen echter niet zelf eigenaar van de zbc worden. De Victoria Kliniek zal in Zierikzee nieuwe zorgactiviteiten ontplooien die aansluiten op het zorgaanbod van het ADRZ. De kliniek zal ondermeer kaakchirurgie, orthopedie, kno, interne geneeskunde en plastische chirurgie bieden. De Provinciale Zeeuwse Courant meldt dat de kliniek in de loop van 2012 ook neurochirurgie wil aanbieden, bijvoorbeeld herniaoperaties.

Efficiëntie

Het ADRZ is ‘in the lead’ als het gaat om de medische kwaliteit. Van Koeveringe wil wel kijken of hij zijn kennis en ervaring op het gebied van efficiëntie kan gebruiken. “Het zou niet ongezond zijn om eens bedrijfsmatig naar de zorg te kijken”, zegt hij daarover.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top