ACTUEEL

Voorwaardelijke straf voor ex-bestuurder

Voormalig bestuurder Ruud Beijers van ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen is door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en een proeftijd van twee jaar. Dit meldt Zorgvisie.

De rechtbank rekent het Beijers aan dat hij zijn ex-partner Jonathan T. heeft geholpen uit handen van justitie te blijven, aldus Zorgvisie. Ook achtte de rechtbank Beijers schuldig aan verduistering van 20 duizend euro van zijn tante. Van de verdenking witwassen is hij vrijgesproken.

Ontslag

Beijers was van 2007 tot september 2010 directeur van ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen. In de loop van 2007 rezen er verdenkingen tegen Beijers en zijn toenmalige partner T. Deze zou geld hebben verduisterd van Amsterdamse ‘bekendheden’ als Anita Schuts, beter bekend als de ‘weduwe van de vermoorde vastgoedhandelaar Willem Endstra. T. is in juni 2009 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3,5 jaar voor oplichting, verduistering, valsheid in geschrifte en het witwassen van zwart geld. Na een tijdelijke schorsing werd Beijers in september 2010 door De Tjongerschans ontslagen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top